Egyesületünk növendéke Németh Ádám nyerte a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség fotópályázatát. A kép Péeren készült egy vitorlázó üzemnap alkalmával. Gratulálunk Ádámnak, alább pedig a vele készült interjú olvasható.



Mikor kezdtél el repülni, és miért?
Németh Ádám: 2012-ben csöppentem bele a repülésbe, a Győri Aero Klub téli elméleti oktatásán. Mondhatni gyerekkori álom volt kipróbálni a repülést. A képzésem 2013 nyarán kezdődött. Számomra a vitorlázórepülés egy teljesen új világ volt, ahol azt mondhatom, nem csak hasznos és szép időtöltésben lehet részem, de barátokra is leltem.

Mióta fotózol? Honnan jött ez a vonal?
N.Á.:Szinte alap dolog ma már, hogy mindenki készít képeket, akik kijárnak. Aztán az egyik táborban felmerült az ötlet, hogy facebookon is jelen lehetne a klub. Már aznap Kristóf barátom megcsinálta az oldalt, amit azóta is ketten vezetünk. Ahhoz, hogy az oldal napra kész legyen, sok kép kell, ezért elkezdtem megörökíteni én is a szép pillanatokat.

Mik a terveid a repüléssel, mennyi időt tudsz most rááldozni?
N.Á.: Egyetem után szeretnék olyan munkát végezni ami a repiparhoz kapcsolódik. Amikor tehetem és munka vagy üzemnap van a reptéren, igyekszem mindig kint lenni. Bár zh és vizsgaidőszakban ez nem mindig sikerül...



Facebook oldal szerkesztőként nyilván van némi tapasztalatod arról, hogy hogyan lehet népszerűsíteni ezt a sportot. Mit gondolsz, mivel lehetne még több embert bevonni?
N.Á.: Szerintem a népszerűsítésre remek helyek a közösségi oldalak, hiszen ma már nagyon sok ember aktívan használja őket. Érdekes dolog, hogy sok ember Győrben, Pértől nem messze, nem is tudja hogy hétvégente, nyáron szinte mindig van lehetőség vitorlázó géppel repülni... ezen szeretnénk változtatni!

Ti is küzdötök sok vidéki repülőklub problémájával, hogy kevés a kezdő?
N.Á.: A tavalyi évben az eddigiekhez képest sok kezdő volt, egy nagyon jó csapat. Idén is hasonló létszámot láttam a tájékoztatáson.

A 2016-os szezonban mi volt a legszebb élményed?
N.Á.: Talán a szilveszteri repülés. Csodálatos volt a látvány, a hangulat is nagyon jó volt, szép létszám kerekedett, ezért két géppel álltunk ki.

Mi a célod a 2017-es szezonra?
N.Á.: A szakszót letenni. :)

Kapcsolat

Telephely:     9099 Pér, Repülõtér

Klubhelyiség: 9021 Gyõr, Városház tér 3.

E-mail: info@aeroclub-gyor.hu

Telefon: 06-20-777-9106

Adószám: 19113832-2-08

  
Joomla űrlapépítő by JoomlaShine
JSN Metro template designed by JoomlaShine.com