Junius 23-24.-ei hétvégén repülőcserkész tábort tartottunk, ahol az MTVA stábja is megjelent. Az elkészült filmet alább tekinthetitek meg, a tovább gombra kattintva pedig képeket láthattok a forgatásról:

 


Az MTVA filmet forgatott velünk

Tisztelt Klubtagok, Jelöltek és Címzettek!

Az egyesület székhelyén, azaz a Győr, Városház tér 3. szám alatt, jövő héten pénteken (2019 február 15.) 18.00 órakor és szombaton (2019 február 16.) délelőtt 9.00 órakor elméleti oktatás lesz!

A repülőelmélet előadásokra, a kezdő és haladó növendékeken túl, várunk minden tudását felfrissíteni vagy bővíteni vágyó érdeklődőt!

 • Téma: Aerodinamika
 • Előadó: Nebehaj Balázs

A péntek klubnap is egyben büfével, továbbá lehetőség van az elmaradt fizetnivalók rendezésére (pl. klubtagdíj, repülési díj, üzembehelyezési díj, szállásdíj, stb…)

Az oktatási témakörökről időpontokról honlapunkon, e-mailben és a facebook-on fogtok tudni informálódni.

 


 

Nagyon érdekes videó került fel a youtube-ra a vontatásos felszállási módozat kapcsán. Az anyag Győrben készült, Fehér László töltötte fel 2013. Az elején olvasható:

Készült az MHS Győri Repülő Klub kollektívája közreműködésével 1961-ben

57 évvel ezelött készült a felvétel és az elhangzó szabályok, tippek máig tökéletesen akkurátusak és helytállóak. 

 

 

A 2014-ben alakult győri repülő cserkészcsoport országosan egyedülálló közösség. Sőt, ehhez hasonló szakág a folyók városán kívül csak Angliában működik a kontinensen.

A kisalföld.hu teljes cikkét itt találja.

 Nem tudja mivel lepje meg szeretteit karácsonyra? Van egy remek tippünk! A repülés felejthetetlen élménye a behavazott Győr, Pannonhalma, Bakony vagy szigetköz fölött. Jól hangzik ugye?! Sétarepülés 2 vagy 4 személyes kisgéppel (1 vagy 3 utas számára), vagy ha több izgalomra vágyik válassza a vitorlázórepülést vagy a motoros sárkányrepülést. 

Elérhető útvonalak és árak itt: Sétarepülési ajánlatok

Személyre szabott ajánlatok kapcsán keress minket az alábbi elérhetőségeken:

E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06-20-777-9106

Az idei szezon a végéhez közeledik, de október második hétvégéje mégis remek hangulatban telt Péren. A Győri Aero Klub vitorlázórepülő pilótái és növendékei különleges üzemnapot tartottak.

"Ezúttal hanyagoltuk a jő öreg csörlő aggregátort és helyette motoros repülőgéppel vontatva szálltunk fel. A motoros gép farok részén elhelyezett kampóra hosszú kötelet akasztunk, a másik végét pedig a vitorlázógép orr részén elhelyezett biztonsági kioldószerkezetbe akasztjuk be. A vitorlázógép pilótájának pontosan kell követnie a vontató gépet, majd a kívánt helyen/magasságban leold és önállóan folytatja repülését. Az előnye ennek az indítási módnak, hogy tetszőleges magasságba vagy helyre lehet így vontatni a gépet, akár közvetlenül az emelőáramlat fölé."

A vontatást az Albatrosz Repülő Egyesület pilótái végezték, akik a börgöndi repülőtérről érkeztek hozzánk. Köszönjük szépen a közreműködést kedves kollégák ;)  

 

Immáron már második alkalommal kerül megrendezésre Gönyűn a Földön-Vizen-Levegőben Fesztivál. Számos programmal készülünk kicsiknek és nagyoknak, földön és vizen, de ha időjárás kegyes lesz hozzánk akkor a levegőben is. A repülős programokról itt és itt találsz bővebb információt.

 


 

Repülő juniális és családi nap Péren.


A program 10:00 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.


Sok gyerekprogrammal készülünk:

 • agyagozás,
 • korongozás,
 • nemezelés,
 • hűtőmágnes és jelvénykészítés,
 • egyéb kézművesség,
 • arcfestés,
 • elsősegély bemutató,
 • morzegyakorlat és rádiózás,
 • hangárlátogatás.

A repülés mint szakma iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalok számára pódiumbeszélgetést szervezünk. Vendégünk lesz többek között repülésirányító és pilóta is.


Lehet repülni is vitorlázó-, sárkány- és motoros repülőgéppel. A sétarepülés díjáról a Győri Aeroklub Egyesület honlapján, itt lehet tájékozódni


Az ingyenes belépés feltétele a regisztráció.


Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Idén július végén kerül megrendezésre Dunaújvárosban (LHDV) a 45. Vintage Glider Rally, ahol összegyűlnek egész Európából a régi vitorlázógépeket kedvelők. 20 év után kerül ez a rendezvény újra Magyarországra. A részvétel pilóták számára 67 Euróba kerül, amiért elég változatos programkínálatot kapunk: borkóstolás, koncert, műrepülés bemutató stb.

 

Kapcsolodó

Keresés

Kapcsolat

Telephely:     9099 Pér, Repülõtér

Klubhelyiség: 9021 Gyõr, Városház tér 3.

E-mail: info@aeroclub-gyor.hu

Telefon: 06-20-777-9106

Adószám: 19113832-2-08

  
Joomla űrlapépítő by JoomlaShine
JSN Metro template designed by JoomlaShine.com