A 2014-ben alakult győri repülő cserkészcsoport országosan egyedülálló közösség. Sőt, ehhez hasonló szakág a folyók városán kívül csak Angliában működik a kontinensen.

A kisalföld.hu teljes cikkét itt találja.

 

A győri repülő cserkészcsoport hazánkban egyedülálló közösség. Európában rajtuk kívül csak Angliában működik hasonló. 

A repülés bűvöletében élnek, céljuk, hogy mindannyian sikeres vizsgát tegyenek és egyedül emelkedhessenek a magasba.

– A győri repülő cserkészcsapat célja, hogy a gyerekekben, fiatalokban felkeltsük az érdeklődést a repülés iránt, illetve, hogy segítsük az elég gyengén álló pilóta- és a repülőüzemi utánpótlást – tudtuk meg a lelkes csapat alapító vezetőjétől. Szabó János elmondta, hogy mindez hatékonyan megvalósulhasson, munkájukat szakmailag a Győri Aero Klub Egyesület vitorlázó-szakosztálya és a győr–péri reptér támogatja.

– A repülés csodálatos dolog. Minden vitorlázás különleges élmény, amikor a természet erőit használjuk arra, hogy a magasban maradjunk. Ezt az élményt ismerhetik meg cserkészeink, akik egy legalább négyéves program keretében játékos foglalkozásokon készülnek fel az elméleti vizsgára. Nyári táborainkban pedig – oktató segítségével – gyakorlórepüléseket végeznek, hogy megszokják, miként viselkedik a gép a levegőben. Büszkén mondhatom, szépen haladunk, hiszen egyik tagunk, a tizenhét éves Pula Eszter már sikeresen vizsgázott vitorlázórepülő és a teljesítményrepüléseire készül – említette Szabó János, aki 2016-ig a győri evangélikus gyülekezetben szolgált, azóta tábori lelkészként elsősorban a tatai dandárnál, hetente egy napot pedig Győrött az Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. 

 

 

Kapcsolodó

Hírfolyam

Keresés

Kapcsolat

Telephely:     9099 Pér, Repülõtér

Klubhelyiség: 9021 Gyõr, Városház tér 3.

E-mail: info@aeroclub-gyor.hu

Telefon: 06-20-777-9106

Adószám: 19113832-2-08

JSN Metro template designed by JoomlaShine.com