Mindig is érdekelt, de nem merted megkérdezni? 

1. Mit nevezünk repülőgépnek és mitől repül? 

A repülőgép a levegőnél nehezebb olyan közlekedési eszköz, mely az atmoszférában halad, merev felületei és a levegő reakcióerejéből keletkező felhajtóerő segítségével a repülési magasság és irány megváltoztatására, illetve megtartására képes motor vagy hajtómű segítségével. A motor nélküli merev szárnyú repülőgépek (vitorlázó repülőgép) esetében a magasság megtartása vagy növelése csak emelkedő légáramlat (termik, vagy ún. lejtőszél) segítségével lehetséges, de az ilyen járművek ennek hiányában is képesek a kontrollált repülésre és jelentős távolság megtételére, relatíve csekély magasságvesztéssel (1:25 – 1:50 értékű siklószámmal), ezért szintén repülőgépeknek tekintjük őket.

A felhajtóerő keletkezéséhez szükséges sebességet a légcsavar vagy sugárhajtómű vonó-, illetve tolóereje, motor nélküli repülőgépeknél a gravitáció, vagyis a levegőhöz mint repülési közeghez viszonyított lejtőpálya biztosítja. Merev szárnyú repülőgépek esetében ez a jármű levegőben történő folyamatos haladásával szorosan összefügg. Ebből következően minden merev szárnyú repülőgépre megadható egy minimális biztonságos repülési sebesség, amely kizárólag a levegőhöz viszonyítva értendő.

 (forrás: wikipédia)

2. Hogy lehet belőlem pilóta?

Elsőként egy orvosi alkalmassági vizsgálaton kell részt venni, ezt repülőorvos végzi. Majd egy elméleti képzésen kell részt venni és sikeresen vizsgázni a képző szervnél. Ezt követően lehet beűlni a repülőgépbe és megkezdeni a kiképzést. A vitorlázórepülő pilóta képzés kapcsán itt találsz további infót. Ha a motoros repülés érdekel kattints ide. Végül a szakszolgálati engedély megszerzéséhez hatósági vizsgát kell tenni

3. Hogyan próbálhatom ki a repülést?

Mi sem egyszerűbb. Nálunk kipróbálhatod a repülés négy különböző formáját is. Ejtőernyős ugrás, sétarepülés motoros géppel, vitorlázógéppel vagy motoros sárkányrepülővel. Válaszd ki a neked legszimpatikusabb lehetőséget, foglalj időpontot ezen a weblapon vagy telefonon (06-20-777-9106), gyere ki a reptérre és repülj velünk ;)

4. Van lehetőség ajándékutalvány vásárlásra? Hogyan ajándékozhatom meg szeretteimet a repülés élményével?

A Győri Aero Klub ajánlatait ajándékutalvány formájában is megvásárolhatod, amellyel így meglepheted szeretteidet. Az utalványt akár postázni is tudjuk előre utalás esetén. Az utalványok általában egy évig érvényesek és előre egyeztetett időpontban válthatóak be.  Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti telefonszámon vagy e-mail címen, ha ilyen ajándékot szeretnél vásárolni.

Kapcsolat

Telephely:     9099 Pér, Repülõtér

Klubhelyiség: 9021 Gyõr, Városház tér 3.

E-mail: info@aeroclub-gyor.hu

Telefon: 06-20-777-9106

Adószám: 19113832-2-08

  
Joomla űrlapépítő by JoomlaShine
JSN Metro template designed by JoomlaShine.com