Az ember ősi vágya, a repülés a vitorlázógép segítségével teljesül igazán, amivel a  légkörben rejlő energiákat nagy hatásfokkal tudják kihasználni a képzett pilóták egyre korszerűbb gépeikkel.

Miután levegőbe emelkedünk csörlőzéssel vagy repülőgépes vontatással, lekapcsolás után hajtómű és üzemanyag nélkül sok-sok órát nagy magasságot elérve, és több száz km-t vagyunk képesek repülni a szelek szárnyán egy-egy repülés alkalmával.

Győrött 1929-ben indult el a sportrepülés és kisebb, nagyobb megszakításokkal folyamatosan jelen van a régió életében.

 Diákok, dolgozók, amatőrök és a társadalom minden rétegét képviselő, a repülés iránti vágytól, alázattól fűtött  egyszerű emberek alkotják ezt a sportolói réteget.

A Győri Aero Klub Egyesület vitorlázó szakosztályának tagjai a  kiképző, gyakorló és verseny gépeikkel évente több száz órát és felszállást tudnak maguk mögött.

Folyamatos képzés folyik a szoktató repüléstől kezdve egészen a versenyrepülésig,  eközben jó kapcsolatok, barátságok alakulnak ki más sportolókkal, szervezetekkel, mint például a cserkészrepülőkkel is.

A családias hangulatú üzemnapok után jól érzi magát a tagság egy kis sörözgetés, kolbászsütés, anekdotázás  közben.

Vitorlázógép parkunk jelenleg üzemben lévő gépei2db kiképző, 2db gyakorló és egy nagyteljesítményű gép . Veterán , de üzemképes vontatógépünk eladásra vár.

A győri repülőklub pilótái között van világbajnok, vannak különböző versenyek helyezettjei,  olyanok is akik hivatásos repülők lettek, vannak és voltak lelkes tervezők, repülőgép építők , de  többségük  a klubot életben tartó és csak kikapcsolódás miatt repülő lelkes sportoló.

 

Szeretettel várunk Téged is a Vitorlázórepülők társadalmába. 

Sok jó leszállást!

 

Kapcsolat

Telephely:     9099 Pér, Repülõtér

Klubhelyiség: 9021 Gyõr, Városház tér 3.

E-mail: info@aeroclub-gyor.hu

Telefon: 06-20-777-9106

Adószám: 19113832-2-08

  
Joomla űrlapépítő by JoomlaShine
JSN Metro template designed by JoomlaShine.com